Follow by Email

zaterdag 27 april 2013

Afscheid van ZwatraVolgende week loopt ons abonnement op Blijdorp af. We gaan dus in de vakantie nog één keertje om afscheid te nemen. Het blijft leuk hoor, zo’n dierentuin.  Toch gaan we ons abonnement niet verlengen. Als Ukkie groot genoeg is, kunnen we altijd weer voor een nieuwe ronde gaan. 

Inmiddels kennen we Blijdorp alsof het onze eigen tuin is. We begroeten allemaal onze favoriete dieren en weten een heleboel van ze. De okapi’s, de giraffen, de apen, de olifanten en de wolven moeten ons zo langzamerhand ook wel herkennen. Al is het maar aan het enthousiaste geschreeuw van de jongens!

Ik heb zelf twee favorieten: de steppenslurfhondjes en Zwatra het baby neushoorntje. Ik moet daarbij altijd denken aan Chesterton, die in Orthodoxie schrijft: ‘Het is niet niks om een interview te beschrijven met een gorgone of een griffioen, schepsels die niet bestaan. Maar het is nog wel iets anders, te ontdekken dat de rinoceros wel bestaat en er dan plezier om te hebben dat hij eruitziet alsof hij níet bestaat.’ 

Bovendien weet ik dan weer dat ik níet dik ben. En bevallen van Ukkie is vast een stuk simpeler dan bevallen van Zwatra. Nog één keertje dubbel genieten dus deze week!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten