Follow by Email

donderdag 18 april 2013

Onderzoeksronde drieVandaag was de derde en laatste sessie van Tiuri bij de Opvoedpoli. Of het nou door de storm of door de spanning kwam: hij stuiterde er letterlijk naar binnen. Gelukkig was deze onderzoeksronde niet zo lang. Aan het eind heeft hij zelfs nog een potje tafelvoetbal gedaan met de Spelletjesmevrouw. 

Bij het afscheid nemen, ging hij gek doen. Hij wilde nog even een puzzel doen, o nee, toch niet, maar ook niet meer opruimen. Hij wilde geen hand geven, o ja, toch wel, toch niet, toch wel.  In zo’n situatie zit er maar een ding op: rustig en duidelijk blijven. Dus hij moest zelf opruimen, moest toch een hand geven, moest toch ‘bedankt en tot ziens’ zeggen.  Daarna stuiterde hij vrolijk weer naar buiten.

Volgende week is er een observatie op school gepland. Ook moet de juf nog vragenlijsten invullen. Daarna worden alle resultaten bekeken en conclusies getrokken. De Spelletjesmevrouw zal ons dan bellen op een gesprek in te plannen over de uitslag van het onderzoek.

We worden langzamerhand steeds nieuwsgieriger naar de uitslag. Is er een labeltje te geven wat ook leidt tot een duidelijke handleiding? Of moeten we gewoon ons best doen op de opvoeding en hopen dat het probleemgedrag over is als hij groot is? Want dat bepaalde dingen niet ‘gemiddeld’ zijn, dat is ons wel duidelijk geworden…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten