Follow by Email

maandag 27 mei 2013

Eindgesprek OpvoedpoliVandaag was dan eindelijk het eindgesprek bij de Opvoedpoli. Vooraf had ik wel een beetje buikpijn. Wat nou als er niks uit komt? Als Tiuri nou een heel gewoon kind is, maar wij zulke slechte ouders zijn? Wat als er iets heel anders uit het onderzoek komt dan wij denken, wat moeten we dan? Gelukkig viel het gesprek zelf erg mee.

De uitkomst van het intelligentieonderzoek was heel duidelijk. Tiuri is zonder twijfel hoogbegaafd. Dat idee hadden we al, maar als het zo zwart op wit staat, voelt het toch weer anders. Daarnaast is gekeken naar Tiuri’s gedrag. Dat kan deels verklaard worden door zijn hoogbegaafdheid. Ook bleek dat hij een aantal kenmerken heeft van Asperger, maar hij is nog te jong en er is te weinig informatie voor een officiële diagnose op het gebied van autisme.

Aan de ene kant ben ik opgelucht. We zijn niet gek, we hebben het heus wel goed gezien. Aan de andere kant: dit is dus geen fase, dit gaat niet meer over. We kunnen nu absoluut nog niet overzien wat dit allemaal voor consequenties gaat hebben. Dat is waarschijnlijk maar goed ook... 

Op dit moment gaat het gelukkig vrij goed. We hebben een heel strikte structuur, proberen alles zo voorspelbaar mogelijk te maken en kunnen dealen met wat we tegen komen. Het is over een paar weken zomervakantie, dus met school gaan we even niks anders doen dan deze informatie delen. Eventueel kunnen we nog vervolgonderzoek laten doen als Tiuri een jaar of 8 is, wanneer we dan nog steeds tegen problemen aanlopen.

Dus laten we nu alles even bezinken en kijken we wel hoe het gaat als Ukkie er is.

2 opmerkingen:

  1. Laat het maar bezinken. Wilde je vandaag opeens bellen - en nu weet ik waarom :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oja, zoiets vermoedde ik al (antwoord op mijn vraag op je blog vandaag :-). Hopelijk is het bezonken, zoals Roos beschrijft. Ben bang dat er ook wel wat van dat soort in onze beider families zitten.

    BeantwoordenVerwijderen