Follow by Email

donderdag 20 juni 2013

Gemak-en-mooi-weer-feestjeGisteren was Tiuri jarig en daarbij hoort natuurlijk ook een feestje. Twee feestjes zelfs: de buurkinderen splitsen we dit jaar van de schoolvriendjes. Liever twee keer een kleiner feestje dan één hele grote. Lavinia is nog maar twee weken oud en mijn energielevel is niet bepaald hoog. Dus werd het gisteren voor de buurkindjes een ‘gemak-en-mooi-weer-feestje’. Doel: minimale inspanning en kosten, maximaal feestplezier.

Officieel begonnen we om half vijf, maar toen waren de jongens nog aan het voetballen in de speeltuin. De vier buurkinderen bleken daar ook vanzelf te belanden, zodat we pas om kwart over vijf binnen van start gingen met kadootjes verstoppen en uitpakken. Daarna gingen we plakken cake versieren met slagroom en gekleurde suikerrommel. Dit jaar hadden we als extra versiering ook nog muisjes (die ik later overal tegen kwam). 

De rest van het feestje hebben we fijn in de tuin gedaan. In een halve cirkel hebben we de namen van de kinderen op de tegels geschreven met stoepkrijt, zodat ze een vast plekje hadden om op en neer te stuiteren. Eerst gingen we eerst snoephappen. Hoe basaal: een teiltje water en een zakje snoepjes en een handdoek. Vervolgens dieren uitbeelden en raden, wat ze zeker een kwartier volhielden.

Toen het etenstijd werd, kwam er een grote voorraad stoepkrijt in de kring te staan. Iedereen mocht een bord plus bestek tekenen op een eigen tegel en die zo mooi mogelijk versieren. Daar kwam dan een plastic bordje met kant-en-klare poffertjes, een vork en een pakje drinken op. Wie zich verveelde, mocht een tekening maken van zijn grootste wens qua verjaardagskado.

Piak was al snel klaar met die poffertjes en ging nog even in de zandbak rommelen. Wie z’n bord zelf in de container had gegooid, mocht ook in de zandbak. Toen zaten er dus een hele tijd 5 kinderen van ongeveer 6 jaar oud plus Piak rond de zandbakschelp. Nooit gedacht dat ze dat zó leuk zouden vinden! Uiteindelijk nog een waterijsje, lopend naar huis en een snoepzakje mee naar binnen.

Tiuri verzuchtte spontaan en moe bij het naar bed gaan: ‘Wat was dat een leuk feestje mama!’

1 opmerking: