Follow by Email

donderdag 29 augustus 2013

Kleine jongens worden óók groot

In onze stad is ieder jaar een vakantie bijbel week. De laatste week van de zomervakantie gaan ze vier dagen leuke dingen doen. Zingen, bijbelverhaal, poppenkast, sketch, knutselen, pannenkoeken eten, ijsje eten, spelletjes doen, een intensief programma.

Dinsdag was Tiuri geweest. Vooraf mopper-de-mopper-de-mopper. Maar na afloop was hij enthousiast.
Woensdag ging Piak mee om Tiuri te brengen. Piak vond het allemaal spannend, met die grote kinderen en een bandje op het podium. Hij was absoluut niet jaloers dat hij weer mee naar huis moest. Tot 's middags de verhalen loskwamen over pannenkoekenpicknick en ijsjes eten...

Vandaag gingen we Tiuri weer brengen. De mevrouw bij de deur dacht dat Piak ook kwam. Nee, die is nog drie en het is pas vanaf 4 jaar. Dat had ze echt niet gemerkt hoor, dus als hij wilde, mocht hij blijven.
Piak schoof zonder aarzelen met Tiuri een bank in. Even later stonden ze samen te springen en te zingen. Piak kwam nog even terug, om te vertellen dat ik wel naar huis kon. Wow! Voor de zekerheid bleef ik nog aan de zijkant zitten tot het programma voorschreef 'ouders uitzwaaien'. Piak en Tiuri zwaaiden allebei even enthousiast.
Ik heb Piak dus maar alsnog ingeschreven en heb die aardige mevrouw verteld dat hij bleef.

Aan het eind van de ochtend heb ik twee hyperactieve jongetjes opgehaald. Met bijbehorende knutselwerkjes en programmaboekjes. Het was errug goed gegaan en morgen gaat hij weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten