Follow by Email

vrijdag 9 augustus 2013

Lavinia en uitstapjes

Wij waren nooit gewend aan slaperige baby's. Tiuri was een huilbaby, echt zo eentje uit het verkeerde boekje. Piak huilde veel minder, maar zijn snoeiharde stemmetje klonk wel overal doorheen. Rustig in de box liggen, dat deden ze allebei niet. Ergens mee naar toe was prima, als ik maar niet verwachtte dat ze gingen slapen. Op schoot was het gezellig en anders was het huilen, lang en hard.

Lavinia is voor ons dan ook een fijne verrassing: ze huilt erg weinig! Soms brult ze tien minuten voor ze slaapt, maar meestal niet. Of ze huilt als ze wakker wordt en de melk komt niet direct naar haar toe wandelen. Lavinia kan tijdens een bezoek aan opa en oma bijvoorbeeld gewoon wakker in de kinderwagen liggen. Dan lacht ze blij als iemand naar haar komt kijken en verder is ze zoet zichzelf aan het vermaken.

Wat we bij de jongens nooit in ons hoofd haalden: we gaan met haar gerust een dag op stap. Gisteren gingen we naar Archeon, met z'n allen. Lavinia sliep redelijk of lag rustig wakker in de wagen. Tijdens de shows ging ze lekker drinken en ze heeft de hele dag niet gehuild. Vandaag gingen we met vrienden naar de Reeuwijkse Plassen en de frietjes-M en heeft ze een paar uur wakker rond gekeken.

Natuurlijk is ze vervolgens 's avonds wat onrustiger. Dan wil ze een keertje extra drinken of huilt ze een kwartier voordat ze slaapt. Lavinia wil namelijk graag alles zien en alles horen. Haar hoofdje draait telkens weer naar de beweging of het geluid. Al die input moet wel verwerkt worden. En waar gaat dat nou fijner dan 's avonds bij mama met een extra slokje melk?

Zo kunnen we overdag leuke dingen doen met de jongens en 's avonds knuffelen met ons meisje;-)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten