Follow by Email

donderdag 3 oktober 2013

Gezellig met Piak

Het blijkt behoorlijk gezellig te kunnen zijn met Piak. Vanmorgen hebben we eerst lopend Tiuri naar school gebracht. Daarna begon het knutselen: vlechtmatjes maken. Hij bedacht zelf dat er nog wel meer gekleurde papieren waren, zodat hij een fantastisch vlechtwerk maakte. Waarbij hij uiteraard zélf de strookjes wenste te knippen. Wat eindigde in een miljoen snippertjes, want knippen is nog leuker dan het vlechtwerkje...

Daarna gingen we appeltjes kopen. Piak eet er twee per dag en de fruitschaal was leeg, dus die was direct gemotiveerd. Naast de fruitwinkel zit een grote I.ntratuin, dus ik wilde ook nog graag planten halen voor de vensterbank. De zomer was te veel voor de vorige plantjes. Sommige buren zwaaien een paar maal per dag zo irritant, dat ik graag het uitzicht wat belemmer. Grote planten en/of grote potten moesten er dus komen. Lavinia ging mee in de draagzak. Dat blijkt ze heerlijk te vinden: ze slaapt er geweldig lief in:-).

Bij de fruitwinkel hebben we groots ingeslagen: vijf kilo appels, vijf kilo stoofpeertjes, twee kilo handperen, twee kilo handsinaasappels, twee kilo mandarijnen en zes bananen. Voor minder dan 15 euro! Met de vorige vijf kilo appels hebben we welgeteld dertien dagen gedaan, dus ik ben benieuwd hoe lang deze voorraad strekt!

Daarna dus nog planten kopen. Piak had een appeltje en keuvelde gezellig over alles wat hij zag. Twee weken geleden hebben we het geprobeerd met z'n allen, maar toen kwamen we zonder planten thuis. De jongens bleken zó onhandelbaar, dat we weer naar huis gingen voordat we iets gekozen hadden.
Nu wees Piak alle mooie planten aan die hij wel wilde hebben en stond hij zelfs bij de kassa te zingen. Over 'weet je dat de lente komt en Jezus is opgestaan'. Op een of andere manier paste dat wel een beetje bij wat ik voelde!1 opmerking:

  1. O heerlijk hoe ongegeneerd kinderen keihard de verkeerde liedjes op de verkeerde plaats kunnen zingen. Verkeerd in de ogen van grote mensen zonder gevoel dan he. Want eigenlijk is dat heel erg mooi. Zag laatst ook al een verkleed Zwart Pietje in een buggy, midden op een zonnige nazomerdag :-)

    BeantwoordenVerwijderen