Follow by Email

zaterdag 5 oktober 2013

Ouderwets voorlezen

Iedere avond gaat Piak als een haas naar bed. In sneltreinvaart door het avondritueel en dan voorlezen. (Alsof we dat overdag noooooit doen;-)). Inmiddels weet ik van de meeste verhalen van Jip en Janneke het paginanummer. Pluk, Otje, Floddertje, we kunnen ze allemaal dromen.
Tijd voor een nieuwe serie. In één van  de kinderboekenkasten staat alles van W.G. van de Hulst. Bruun de beer is al vijf jaar vaste prik als er iemand ziek is. Kleine zwerver kent Piak uit zijn hoofd. Ik besloot de hele serie maar eens te gaan voorlezen. 

Gisteravond heeft Piak gedroomd van De wilde jagers. Hij herkende zich zó helemaal in Dikkie, Jan en Gijs. Dat waren Tiuri, Piak en buurjongetje! En de bosjes waar ze in speelden, dat was natuurlijk bij de speeltuin. 

Toen hij huilend wakker werd, had hij beslist gedroomd dat er een varken achter hem aan zat!


Vanavond hebben we de tweede helft gelezen, dus nu is alles weer goed gekomen. Het blijft me verbazen dat een boek uit 1927 zo zonder enige problemen voor te lezen is en ademloos wordt beluisterd. Van de Hulst is absoluut de beste verteller ooit! Hier een daar zitten wel wat tijdsverschillen, maar de schillenboer van Annie M.G. Schmidt rijdt tenslotte ook niet meer rond.
Meerijden in de auto van de dokter is nog steeds helemaal cool, net als toen. Zo'n geweldige oldtimer zie je zelden! Morgen gaan we beginnen in Fik, uit 1920. Voor de zekerheid heeft Piak hem vanavond alvast in zijn bed gestopt!

1 opmerking:

  1. Ik probeer ook wel eens een boek dat ik zelf van vroeger heb bewaard, maar het valt lang niet altijd goed!

    BeantwoordenVerwijderen