Follow by Email

maandag 21 oktober 2013

Piak en de bevers

Langs de A16 staat een groot bruin bord met 'Biesbosch' en een plaatje van een bever. Onze jongens zijn zeer geïnteresseerd in verkeersborden, vooral als het gaat om overstekende dieren. Piak heeft dit bord dan ook goed in z'n geheugen zitten. Toen we naar het familiefeest gingen, heeft hij het op de heen- en terugweg weer gesignaleerd. Het is het enige beverbord wat hij kent (hertenbordjes ziet hij vaker) en het blijft hem fascineren.

In de vakantie lijken de jongens nog meer behoefte te hebben aan buitenlucht, maar zijn ze minder gemotiveerd om zelf op pad te gaan. Dus besloten we met z'n allen bij de Biesbosch te gaan wandelen. 'Bij het beverbos? Echt waar?' Ze waren direct gemotiveerd om oude kleren en laarzen aan te trekken.
Piak vroeg nog wel bezorgd of bevers erg sterk zijn. 'Kunnen ze je ook bijten als je in de auto zit?' Maar heus, een bever is klein, bang en hij slaapt overdag, dus het is best veilig. (Zou hij aan B.eekse B.ergen terug gedacht hebben?)

Toen we de snelweg af gingen, merkte Piak op: 'Papa rijdt verkeerd hoor. Dit is een veel langere route.' Ik vermoed dat hij zag dat we niet op de A16 reden, maar dat hij niet precies onder woorden kon brengen wat er dan anders was. We hadden het beverbord ook nog niet gezien. Ergens ging iets mis, volgens Piak.

Lavinia ging in de draagdoek en we kwamen direct op een stukje van de beverroute. Tiuri las alle bordjes voor. Piak vond het vooral stom dat bevers overdag slapen. Het bezoekerscentrum was maar even leuk: de film was ongeveer direct afgelopen, de opgezette bever was een beetje eng. De jongens waren hiervoor veel te ongedurig. De speeltuin was veel leuker!

Wij wilden nog graag een wandelroute doen. Tiuri liep niet zo hard meer. Piak was vooral geïnteresseerd in plassen om in te stampen. De wandelroute hebben we daarom uitgesteld tot een volgende keer. We hebben fijn door de bosjes gebanjerd, een hut gezien, beverbordjes gelezen en paddenstoelen bekeken. Maar Piak bleef telkens mopperen dat hij nog geen bever had gezien.

En vandaag verklaarde Piak dat het beverbos erg leuk was. 'De bevers hadden grote bomen omgeknaagd. Daar hadden ze een hut van gebouwd. En toen waren ze zo moe, dat ze alleen nog maar wilden slapen.'
Blijkbaar heeft hij zelf een sluitend verhaal bedacht!
Soms zou ik zo graag in dat hoofdje willen kijken...

1 opmerking:

  1. Dag #1 mopperen, dag #2 het exact tegenovergestelde beweren: die kennen we hier maar al te goed! De vakantie is nog niet om, gooi die wandelroute er nog maar in ;-)

    BeantwoordenVerwijderen