Follow by Email

maandag 27 januari 2014

Ontwikkeling in uitvoering

Het is een hele uitdaging hoor, deze drie kindertjes voeden en opvoeden. Maar de afgelopen week is er hard ontwikkeld in ons huis.

Piak heeft een uitnodiging gekregen van de basisschool. Over iets minder dan twee maanden mag hij starten. Hij heeft er vreselijk veel zin in. Hij groeit en leert heel hard. Z'n schoenen moesten maar liefst twee maten groter. En op mijn toetsenbord wees hij de M, O, J, P, S, T aan. Van de schrijfletters kent hij ook nog eens de a en de e.

Ik kan inmiddels eetbaar brood bakken, al is het nog niet zoals ik zou willen. De zelfgemaakte pizza werd door iedereen gewaardeerd. Vandaag heb ik zelfs kruidcake gemaakt, zonder melk, zonder ei en zonder boter. Want zonder gevulde koeken en zonder chocola, zal ik toch andere dingen moeten bedenken om een beetje op gewicht te blijven. Ik ontwikkel me op een dag nog wel tot een goede specialistische kok!

Lavinia ontwikkelt het hardst van allemaal. Vandaag is ze voor het eerst spontaan van haar rug naar haar buik omgerold! Van haar buik naar haar rug doet ze ook al een aantal dagen. Ze maakt geluidjes die verdacht veel op 'papa' lijken. Ze wil opeens haar best doen om hapjes lactosevrij-brood en fruit te eten. Dat gaat zelfs zo goed, dat we van 10 stinkende groene pampertjes naar één vieze pamper per dag zijn gegaan.

De grootste sprong is nog wel Lavinia's dagritme. Ondanks haar 7,5 maand zat ze nog steeds op een echt baby-ritme: drinken, uurtje wakker, weer naar bed. Overdag dronk ze 6-8 keer en 's nachts ook twee keer.
Nu is ze opeens een grote meid: één morgenslaapje en één middagslaapje. En vannacht, vannacht sliep ze van 23.00 tot 6.00 door!

Het kost een hoop extra tijd, dat lactosevrije gedoe. Ik heb soms het gevoel dat ik de hele dag bezig ben met eten bedenken, eten maken en zoveel mogelijk opeten. Maar het is absoluut de moeite waard!

2 opmerkingen:

  1. Ik zag bij de natuurwinkel een speciaal kookboek en stond er nog mee in m'n handen voor je (inhoud was niet zo "kindvriendelijk".. jouw mannen kennende!). Maar toch, verwen jezelf maar met een mooi nieuw boek, je bent zooooo goed bezig! Dat drietal boft maar met een mama zoals jij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve foto, van je meisje! Spannende tijd straks, voor Piak (en jou).

    BeantwoordenVerwijderen