Follow by Email

woensdag 5 februari 2014

Een warm plekje

Piak gaat tegenwoordig op zondagochtend mee naar de kerk. Een hele uitdaging hoor, zo'n extra kind erbij. Tiuri raakte er helemaal ontregeld door, want nu had hij niet meer alle aandacht voor zichzelf. Gelukkig is er de kinderbijbelvertelling, voor de kleuters. Daar gaat Piak halverwege de dienst heen voor een verhaal, liedjes en een knutsel.

De eerste dienst ging Piak tijdens het introlied op de bank staan. Iedereen stond, dus hij wilde ook mee doen. Uiteraard tuimelde hij eraf, zodat daarna de stilte wreed geschonden werd door zijn gekrijs. Sindsdien blijft hij keurig op de grond staan, dat is dan weer het voordeel.

Een vriendje van de peuterspeelzaal gaat ook naar de kinderbijbelvertelling. Lopen ze hand in hand naar voren, om gezellig samen naar een zaaltje te gaan. Op de terugweg halen mama-van-vriendje en ik om de beurt het tweetal ergens op, want nu verdwalen ze samen, tussen al die grote mensen in die hele grote kerk. Piak vindt het reuze gezellig en maakt enthousiast bijbelknutsels.

Piak zingt nu op zondagmiddag en op maandag een eigenaardige zelfgemaakte potpourri van kinderliedjes. 'Zit je deur nog op slot, doe hem open voor Jezus, want Hij is de Goede Herder en je hoeft niet bang te zijn, want God woont in je hart.' Dat soort teksten dus.

Van de week verklaarde hij: 'Ik heb zó'n honger, mijn buik is helemaal leeg! Behalve het plekje waar Jezus woont, want daar is het lekker warm.'
Tsja...

1 opmerking: