Follow by Email

zaterdag 22 maart 2014

Grote-jongens-avond

Het gaat op school niet zo lekker met Tiuri. Wisselende jufs, lastige klas, veel onrust. Daarbij is Piak dit weekend jarig en gaat hij naar school. Ook een belangrijke verandering voor Tiuri. Dat merken we thuis aan Tiuri's gedrag, zal ik maar voorzichtig formuleren.

We proberen uiteraard de gebruikelijke routes: structuur, gesprekken, school benaderen. Maar het blijft lastig om de spiraal naar beneden weer om te buigen.

Vandaag hebben we een andere route gekozen. We beloofden een grote-jongens-avond. Tiuri keek er al de hele dag naar uit!

De kleintjes gingen naar bed en Tiuri trok zijn pyjama aan. Daarna mocht hij opblijven. Op de grote bank, tussen papa en mama, dekentje over ons heen, en dan film kijken. Na een tijdje kreeg hij drinken en popcorn.
Tiuri zat te spinnen van genoegen. Hij knuffelde behaaglijk op z'n warme plekje, naar twee kanten tegelijk. Wij genoten net zo hard als hij, van zo'n zacht, open, aaibaar, stralend jongetje.

Ik vermoed dat dit voor Tiuri nog beter helpt dan allerlei officiële methodes. Ik hoop dat we thuis weer omhoog gaan spiralen. Want wat er ook allemaal gebeurt en moeilijk kan zijn: we houden van elkaar!

3 opmerkingen:

  1. Dat lijkt mij een prima methode! Leuk en aardig, al die officiele routes, maar het een ventje dat niet lekker zit gewoon laten geneten en laten merken dat hij helemaal zichzelf mag zijn en dat je van hem houdt, dat is toch ook veel waard, en dat is wat goede ouders hem kunnen geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Piak wel goed in zijn vel met aanstaande veranderingen en een tegentsribbelende broer?

    BeantwoordenVerwijderen