Follow by Email

dinsdag 18 maart 2014

Onverwoestbaar exemplaar gezocht

De laatste tijd kroop Tiuri ongeveer ín de laptop om films te kijken. Nou heeft hij al vier jaar een abonnement op de oogarts, maar er was nog nooit een echt probleem. Maar nu was het duidelijk tijd voor een nieuwe afspraak. En voor een bril, vond de oogarts.

Toen Tiuri over de schok heen was, zijn we samen 's avonds brillen gaan passen. Heel stoer, in het donker naar de koopavond. Hij heeft er honderd op z'n neus gehad en vond het steeds leuker. Een paar dagen later hebben we de knoop doorgehakt en een blauwe bril gekozen.

Het lijkt erg op de periode van de buisjes: er zijn zo vreselijk veel nieuwe prikkels, dat Tiuri kortsluiting krijgt. Hij begrijpt heel goed dat die bril nodig is en wil hem ook wel op. Maar zijn hoofd raakt daarvan zo vol, dat er weinig meer bij kan. Dat levert een hoop drama op deze dagen.

Zondag zei Tiuri daarover zelf: Als een baby uit de buik komt, kan die ook opeens van alles zien en horen. Dat is best zielig hè, want zo'n baby schrikt daar vast heel erg van.

Tiuri was ook bang dat ze zijn bril op school stom zouden vinden, maar dat lijkt mee te vallen. Ik ben eerder bang dat ze de bril zouden slopen. Gelukkig hebben we een stevig exemplaar uitgekozen. In de brillenwinkel keken ze eens naar Tiuri en snapten ze volkomen wat het punt was. Want onlangs kwam hij zo uit school:

1 opmerking:

  1. Wat een wijze opmerking over die baby!

    Wat bril betreft, jongste hier heeft m nu een jaar of anderhalf(?) en slechts twee keer een pootje er af. (een keer zelf gemaakt en een keer garantie). Maar ik moet zeggen dat hij ook zelden zulke stoere plekken heeft als die op de foto :-)

    BeantwoordenVerwijderen