Follow by Email

donderdag 22 mei 2014

De kinderarts, deel 1

Vandaag zijn we met Lavinia bij de kinderarts geweest. Eerst is ze gewogen en gemeten door een assistente. Vervolgens heeft een co-assistent een uur lang alle mogelijk informatie in de computer gestopt. Alle mogelijke allergieën en ziektes in de familie, hoe Lavinia ontwikkelt, stambomen, je kunt het zo gek niet bedenken.
Ondertussen speelde Lavinia lekker op de grond en liet ze zien dat ze heel gezellig kan kletsen.

Daarna ging de co-assistent overleggen met de arts. Die kwam een kwartiertje later zelf kijken. Ze vond Lavinia een gezond, actief, lief, slim meisje. Maar mij vond ze erg smalletjes en mager. Tsja. Dat is het resultaat van borstvoeding, dieet, aanleg en allerhande sores die stress opleveren. Ik weeg inmiddels net zoveel als in de brugklas...

De bedoeling is dat Lavinia zelf gaat eten en ook iets anders gaat drinken. Dat gaat best een uitdaging worden zonder fles en tuitbeker. Omdat ze wel pap wil (soms), gaan we beginnen met pap van babymelk, speciaal voor kinderen met koemelkallergie. Dan kan ik beginnen met borstvoeding afbouwen. Want ik moet op een of andere manier ook gaan aankomen en dat gaat niet samen met het voeden van een éénjarige.

De kinderarts regelt zelf op zo kort mogelijke termijn een afspraak voor ons bij de kinderdiëtiste van het ziekenhuis. Die moet ons allebei op gewicht zien te krijgen. Daarnaast moet een logopediste waarschijnlijk gaan kijken waarom ze bepaalde dingen niet eet, of dat iets met mondmotoriek te maken heeft. En de kinderarts wil ons daarna gauw weer terug zien.

We gaan weer een intensieve periode in. Wordt vervolgd!

2 opmerkingen:

  1. Spannend, veel sterkte met de kleine dame en de uitdagingen. En zorg goed voor jezelf...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben nu al benieuwd naar deel 2...
    Zettumop met de pap!

    BeantwoordenVerwijderen