Follow by Email

woensdag 28 mei 2014

Roze eten voor ons meisje

Lavinia vindt kunstvoeding uitermate smerig. En gelijk heeft ze: het stinkt zo erg, dat ik het nergens in kan 'verstoppen'. Voor ieder vies hapje is een nieuw afleidend speeltje nodig. De kinderstoel plakt, de vloer plakt en het kind plakt.
Gelukkig wilde ze vandaag wel andere dingen eten: twee keer een kwart boterham, gepureerde peer en meloen. Dat gaat wél hap-slik-weg, tot ze er geen zin meer in heeft. Dus heus, ze krijgt opeens redelijk wat binnen op een dag.

Vanavond hadden wij gebakken zalm. Lavinia had potje doperwtjes. Na een paar hapjes had Lavinia het wel geproefd: niet aanlokkelijk genoeg om zomaar op te eten. Nee, die zalm waar de broers om vochten, dát was vast heel lekker. Lavinia keek er hebberig naar en kreeg een stukje zalm. Ze ging helemaal recht zitten en sperde haar mondje wijd open, om aan te geven dat er een nieuw stukje zalm moest komen. Voor de duidelijkheid wees ze er met haar vingertje naar en zei: díe!

Rafox deed telkens een flinter zalm op zijn vork. Daar keek Lavinia dan zeer geconcentreerd naar en ze deed haar mondje wijd open voor dat roze eten. Rafox stopte dan gauw een lepel doperwtjes naar binnen. Als beloning voor het inslikken, kreeg ze daarna alsnog zalm.

De broers hadden de grootste lol dat Lavinia er telkens weer in trapte. Ik vermoed dat ze het systeem best door had. Maar dit was gewoon lekker genoeg om het spelletje mee te spelen. Ik vrees dat we nog een hoop creativiteit en slimheid nodig gaan hebben om dit meisje groot en sterk te krijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten