Follow by Email

woensdag 3 september 2014

Dagprogramma

Iedere morgen gaat om 7.40 mijn wekker in het ziekenhuis. Dan ga ik aankleden, mn bed opvouwen en Lavinia aankleden. Rond 8.00 worden we namelijk in de speelkamer aan het ontbijt verwacht. Alle kinderen die enigszins kunnen, zitten aan een vierkante tafel om brood te eten. Gelukkig krijgen de ouders ook ontbijt.
Om 12.00 komt de warme maaltijd op tafel. Gekookte aardappelen, groente en vlees of vis. Op zondag zijn er patatjes! Om 17.00 is het weer broodmaaltijd. En ergens daarvoor moet Lavinia nog fruithapje. 

Lavinia krijgt nu vijf keer per dag sondevoeding: 3x direct na de maaltijd, 1x na het fruithapje en 1x 's avonds rond 19.30. Inmiddels mogen we dat zelf geven, zodat we dat in de toekomst thuis ook zelf kunnen doen. Helaas wil ze nu bijna niets meer eten. Tenminste, twee hapjes fruit of vier hapjes brood, dat telt nauwelijks mee.

Gisteren zijn er buisjes geplaatst. Dat ging echt heel snel. We gingen om 7.55 met bed en al van de kinderafdeling rechtstreeks naar de OK. En om 8.40 schoven we weer op de kinderafdeling aan voor het ontbijt. Helaas heeft Lavinia gisteravond wel de hele avond gehuild, tot 0.30. Maar ze kan nog niet zeggen waar ze last van had...

Voor de jongens is het ook behoorlijk pittig. Onze kleuter was zó moe en verdrietig, dat hij vanmiddag spontaan naar bed wilde. Slapen lukte niet, maar hij had wel alvast zijn uitgebreide avondritueel van mama gekregen:-). En onze stoere oudste jongen is na schooltijd zo hyper en snel boos, dat het ontzettend intensief is om hem zonder drama's door de dag te helpen.

Morgen is er weer een gesprek met de arts. We hopen dat er dan overleg is geweest met het Sophia en dat er dan een duidelijk plan ligt voor de toekomst!

1 opmerking:

  1. Ik zou toch nog even zeggen dat je thuis doucht :-) Gewoon, om je dagritme compleet te maken voor de oplettende lezer.
    En ik kan je uit ervaring zeggen dat douchen een perfect moment is om de tranen de vrije loop te laten. Merkt niemand wat van, jijzelf misschien ook niet...

    BeantwoordenVerwijderen