Follow by Email

vrijdag 5 september 2014

Knakworstjes en sondevoeding

Vandaag zitten we een week in het ziekenhuis. Het voelt niet meer gek en emotioneel. We hebben ons ritme gevonden om de tijd te verdelen tussen thuis, ziekenhuis en kinderen. We wennen blijkbaar.

Gisteren hebben we weer een gesprek gehad met de kinderarts. Lavinia was 's morgens op de weegschaal geweest en was afgevallen. Grrrrrrrrr. Ze had de avond daarvoor haar sondevoeding weer uitgespuugd, dus eigenlijk was het ook logisch. Maar dat maakt het wel lastig om haar streefgewicht te halen en naar huis te mogen. Bovendien merkten wij zelf dat Lavinia last heeft van de sondevoeding: veel huilen, weinig energie, niets meer eten, niet happy. Er moest dus een nieuw eetschema bedacht worden.

De kinderarts wilde er nóg meer sondevoeding in gieten, volgens de theorie: meer calorieën is meer aankomen. Maar ik was nu al zoveel tijd kwijt om met de hand sondevoeding door een slangetje toe te dienen, en we zagen dat ze er totaal niet van opknapte, dus wij wilden liever dat ze meer gaat eten en minder sondevoeding krijgt. Hoe dan ook, het aantal calorieën per dag moet omhoog en het gewicht ook.

Uiteindelijk zijn we in het gesprek uitgekomen op zoveel mogelijk zelf eten overdag en 's nachts aanvullen met sondevoeding. 's Avonds heb ik lekker eten van thuis meegenomen. Lavinia at met groot enthousiasme knakworst en fusilli, in plaats van ziekenhuisvoer. Prompt was ze vanmorgen aangekomen!
We hopen nu dus heel hard dat Lavinia gaat groeien, van veel lekker eten en 's nachts sondevoeding. Het liefst nemen we haar dan zaterdag mee naar huis, maar de kinderarts vond maandag al optimistisch.

Het beste nieuws vonden we dat Lavinia maandag besproken gaat worden in het kinderziekenhuis in Den Haag. We hopen dat zij een briljant idee hebben hoe we voldoende eten in dit meiske gaan krijgen.

Vandaag is Lavinia in ieder geval ontzettend vrolijk, actief en gezellig! Zonder sondevoeding overdag en met bloemkool, vis, aardappel en druifjes in haar buik!

1 opmerking:

  1. Een digitale giga schouderklop voor jou Mim! Zonder jouw verwennerijen zou ze niet zo vrolijk zijn!

    BeantwoordenVerwijderen