Follow by Email

donderdag 23 oktober 2014

Drenthe is leuk!

Volgens mij hebben de jongens de vakantie van hun leven. We hebben een huisje in Drenthe, met een week lang gratis toegang tot een attractiepark. Dankzij het matige weer zijn ze dinsdag bijvoorbeeld acht rondes achter elkaar in de botsauto's geweest. En daarbij hoort ook onbeperkt patat, snacks en ijs. (Hoewel mama dat wél beperkt!)

De jongens hadden vooraf al meegekeken wat er nog meer te beleven is hier in de buurt. We hebben bijna iedere dag iets leuks gedaan: schaapskudde Exloo, kabouterhof Exloo, hunebedcentrum Borger (inclusief boogschieten, kaarsen maken, broodjes bakken etc), dierenpark Emmen en wandeling met de boswachter.

Zelfs Lavinia heeft de smaak te pakken. Ze hopst op haar kont door het huisje en gaat telkens staan bij de tafel en de bank. Ze hopst regelmatig naar de keuken en roept dan mjammie bij de koektrommel. Lavinia lijkt opeens reuze hongerig. Ze eet dagelijks twee hele boterhammen, een banaan, een peer, koekjes en veel avondeten. We weten niet wat we meemaken!

Toch kost het een hoop energie om leuke ouders te blijven. Want Lavinia sliep alleen nacht 3 en 5 goed. De eerste nacht spookte en huilde ze tot 5.30. De andere nachten begon ze om 1 uur of om 5 uur. Twee uur lang een krijsend kind op onze slaapkamer, das erg slecht voor de nachtrust. In eerdere vakanties bood ik dan een slokje borstvoeding aan en sliep ze direct verder. Lavinia mist het net zo erg als ik. Ze ging vanmorgen toch uit zichzelf proberen of er nog wat kwam, maar helaas.

Het is ontzettend leuk, maar ook ontzettend vermoeiend. Gelukkig genieten de jongens heel erg, want wat mij betreft zullen ze nog een tijdje moeten wachten voor ik weer met Lavinia 's nachts van huis ga...

1 opmerking:

  1. Zonder BV kun je nu zonder kids 's nachts van huis ;-)
    En wat heerlijk dat de jongens even ongedwongen kunnen genieten! Da's pas mjammie!

    BeantwoordenVerwijderen