Follow by Email

woensdag 29 oktober 2014

Jongensgesprekken

We zouden het bijna vergeten in de sores rond ons meisje, maar hé, we hebben ook twee jongetjes. En wat voor jongetjes... De vakantie is voorbij en we mogen weer helemaal los.

Maandag hadden we observatie thuis door de Opvoedpoli. Dat is onderdeel van het traject om voor Tiuri een definitieve diagnose te krijgen. Tiuri stuiterde min of meer gezellig mee naar huis. Hij schopte de bal tegen het tuinhekje, het hekje ging tegen Piaks neus en Piak huilde hard. Tiuri merkte pas even later dat Piak huilde en vroeg wat er was gebeurd. Piak was kwaad, uiteraard. Maar Tiuri had oprecht niet door dat híj iets had gedaan wat Piak pijn deed. Voor de Opvoedpoli een mooi voorbeeld van Tiuri's probleem met oorzaak en gevolg... Verder mopperde Tiuri uitgebreid dat het toilet zo stonk, omdat het schoongemaakt was. Hij verdween in zijn eigen duckies en er was weinig contact met hem te krijgen, terwijl Piak uitgebreid vertelde over school. Ik vond het best een geslaagde observatieperiode. Er werden in ieder geval geen bloederige drama's vertoond die ik moest redden. Nu nog observatie op school en één gesprek op school en dan hopelijk in december de uitslag.

Dinsdagmorgen kwam de juf van Tiuri op huisbezoek. Dat gebeurt iedere twee jaar op onze school. Maar Tiuri is de eerste van het rijtje, omdat hij een bijzonder geval is. Ze had een briefje bij zich met bespreekpunten. Want vloeiend gaat het niet, maar eigenlijk gaat het nog best aardig. Tiuri blijkt op school goed z'n best te doen op zijn taken, al zit hij erg in zijn eigen wereldje. Hij heeft niet echt een vast vriendje, maar wordt ook niet gepest. Tiuri is Tiuri en iedereen lijkt dat wel prima te vinden. Viel me niks tegen eigenlijk, dat hele gesprek.

Vanavond komt de juf van Piak op huisbezoek. Ook Piak blijkt de eerste van het rijtje te zijn, omdat hij een bijzonder geval is. Hij staat vrijdag namelijk op de bespreeklijst van de IB-er. De juf kondigde aan dat het onder andere gaat over de vraag of hij nu naar groep 2 en na de zomer naar groep 3 moet. Hmmmm. Ik ben erg benieuwd hoe het vanavond gaat...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten