Follow by Email

maandag 13 oktober 2014

Onderzoeksdag

Vannacht om 0.00 begon de periode dat Lavinia nuchter moest blijven voor de onderzoeken. Om 0.30 begon ze te huilen en te rommelen. Om 2.30 spoog ze zowel haar sondevoeding als haar avondeten uit. Toen we om 8.00 in het ziekenhuis in Den Haag aankwamen, was ze dus absoluut nuchter...

We hadden de hele dag een super lieve zuster die met ons mee ging naar alle verschillende afdelingen en kamers. Ze sjouwde met spullen en speelgoed (en cappucino voor mij!). Ze zong zelfs liedjes voor Lavinia tijdens de onderzoeken! Want bloedprikken vond Lavinia uiteraard afgrijselijk. De contrastvloeistof kon grotendeels door de sonde en röntgenfoto's en een echo bleken best mee te vallen.

Vanavond om kwart voor negen belde de kinderarts. Lavinia's hartje is in ieder geval prima. Haar slokdarm, maag en begin van het darmstelsel zien er ook keurig uit. De rest van de uitslagen volgt later, sommige dingen duren wel zes weken.
Het spugen en afvallen moeten we zelf gewoon goed in de gaten houden. We blijven nog experimenteren met de sondevoeding. Langzamer, minder en verdunnen is nu de eerste stap. Het is nu een zoektocht naar de juiste methode en dosering.

We waren in ieder geval allemaal heel erg blij dat Lavinia voor het eerst uit zichzelf ging staan bij de bank en gelijk ook maar een paar stapjes langs de rand liep. Bovendien is ze sinds de lactosevrije melk ook een stuk blijer en actiever. Qua ontwikkeling gaat ze blijkbaar weer vooruit.

Vandaag was weer een stap in het proces. Ik ben blij dat we dit achter de rug hebben. Nu wachten, experimenteren en hopen dat Lavinia het beter gaat doen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten