Follow by Email

donderdag 9 oktober 2014

Spuugzat

Om vier uur werd ik wakker van Lavinia. Ze maakte verdacht rare geluiden tussen het huilen. Haar hele bed was nat en vies: gespuugd. In de badkamer spuugde ze nog meer. Beddengoed in de wasmachine, kind verschoond, tijdje rechtop en slapen weer.
Om vijf uur waren we er op tijd bij en spuugde Lavinia alleen over mij heen. En nog een keertje in de badkamer. En een kwartiertje later weer. Ik heb maar een poosje beneden boekjes met haar gelezen, totdat haar buikje rustig leek.

Om zeven uur sliepen we blijkbaar toch echt, want toen had Lavinia weer in haar bedje gespuugd. Tijd om te douchen en heel goed haren te wassen. Pleister nat en sonde eruit. Zodra ze schoon en droog was spuugde ze weer, dus nog een keertje douchen. Wasmachine aan, droger aan, jongens aankleden en naar beneden. Daar spuugde Lavinia weer. Nu met een grote druppel bloed erbij.

Na enig heen en weer bellen besloot de kinderarts dat we naar het ziekenhuis moesten komen. Waarschijnlijk een opname, dus alle spullen moesten mee. Na veel wachten, wegen (8675 gram), beetje voelen en kijken, mochten we toch weer naar huis. Geen idee waar dat bloed vandaan kwam, maar het spugen is waarschijnlijk een virus.

De kinderthuiszorg heeft inmiddels een nieuwe sonde ingebracht en we kunnen nu met ORS aan de slag.
Ik kan weer wassen, dweilen en opruimen. En we zijn het hele gedoe met ziekzijn en dokters allemaal spuugzat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten