Follow by Email

dinsdag 2 december 2014

Piaks dagje ziekenhuis

Vanmorgen moest Piak zich om 8.45 melden in het ziekenhuis. Hij was natuurlijk behoorlijk zenuwachtig. Gelukkig hoefde hij niet te eten en kon hij nog rustig kleuren tot we vertrokken. Met z'n geliefde Wolfje uiteraard.

Piak deed braaf z'n pyjama weer aan, kreeg een zetpil en mocht rondlopen tot hij aan de beurt was. In de speelkamer stond een rij Disney boekjes. Na minstens een uur en een heleboel boekjes kwam een 'gastvrouw' ons halen. In de volgende wachtkamer heeft Piak mij héél hard uitgelachen: ik moest zo'n blauw ok-pak aan, inclusief muts. Dat hielp wel tegen de spanning.

Daarna gingen we naar de ok, waar allemaal blauwe smurfen rondliepen. Tiuri had Piak goed uitgelegd dat je dan heel hard in een kapje moet blazen. Dus Piak blies uit alle macht om die vieze stank weg te krijgen. Tot hij in slaap viel en op de operatietafel werd getild. Toen moest ik wel even slikken.

Op de recovery-kamer was Piak even heel onrustig en kwam er bloed uit z'n neus. (De chirurg had namelijk niet alleen buisjes geplaatst, maar ook de neusamandel geknipt, omdat het erg nodig bleek.) Daarna kwam hij bij en was hij vreselijk verdrietig, ook door de pijn. Gelukkig hadden we Tiuri ook hiervoor als deskundige: die wilde destijds niet drinken en moest toen langer blijven. Piak klokte dus haastig twee bekers leeg. Nu kon hij naar huis! O nee, nog een ijsje eten. Dus gingen we weer terug naar de eerste kamer.

Piak wilde na het ijsje alleen nog maar naar huis. Hoe harder de onaardige zuster zei dat hij moest wachten, hoe harder hij huilde. Nee, zei de zuster, ik heb je alleen nog maar op schoot zien zitten en je loopt nog niet. Piak zei niks, ging staan en wandelde de gang op en neer. Nee, zei de zuster, ze moest eerst nog haar verhaaltje vertellen. Piak dacht aan een echt verhaal, maar het bleek over de nacontrole enzo te gaan. En daarna mocht Piak eindelijk naar huis, om 11.15.

Thuis gaf Piak de bestelling door: als je alleen toetjes mag, kun je grootse wensen doen. Hij heeft ook écht een hele mona-brownie-pudding op, in etappes. En nog meer ijsjes natuurlijk. Maar vanaf 16.00 ging hij op de bank hangen, hoefde hij niks meer en was het helemaal klaar. Tot hij uiteindelijk om 18.30 als een ziek vogeltje naar bed wilde. Met verhoging.

Lavinia heeft ook koorts en eet ook niet, dus we hopen dat Piak alleen een virus heeft. Maar ik reken op nog een dagje bankhangen... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten