Follow by Email

zondag 11 januari 2015

Groente, fruit en water

Tiuri moest twee gaatjes laten vullen bij de tandarts. Hij was er uiteraard slechts met grote moeite heen te krijgen. Het heeft ook een diepe indruk gemaakt op Piak, die verhalen over verdovingsspuit en boor. De ochtend na de tandarts liepen we er dus over te praten, op weg naar school. Suiker en slecht tandenpoetsen, noemde ik als grootste boosdoeners. Tot mijn grote verbazing houden de jongens zich sinds woensdag aan de zelfbedachte regel: zo min mogelijk suiker!

Je moet het ijzer smeden als het zo kokend heet is, dus heb ik grote hoeveelheden fruit, groente en gezond broodbeleg gekocht.
Tiuri eet al heel z'n leven alleen chocopasta op brood, tot hij in september ook mega.mindy.hagelslag ontdekte. (En heus, hij is er groot, sterk en gezond bij.) Maar sinds de tandarts eet hij ook worst en kaas op brood!
Het drie-uur-lekkers mag nu opeens ook fruit zijn, of een rijstewafel. Bij het avondeten dronken ze zelfs braaf een knalgroene smoothie van sinaasappel, komkommer, appel en boerenkool. In plaats van 1 keer fruit, eten de jongens dus opeens wel drie of vier keer verschillende dingen.
Ik hoop dat het effect van de tandarts lang doorwerkt:-) !

De grootste verrassing was deze week echter het water.
Eerst verraste het zwembad, door de wachtlijst te verkorten van vier maanden naar een week: dinsdag starten de jongens samen.
Dus vonden we dat de jongens alvast een keertje het zwembad moesten ervaren, voordat het dinsdag drama zou zijn. Tiuri schreeuwde alles bij elkaar, tot we in het gebouw waren.
Maar de tweede verrassing was dat ze het water niet meer uit wilden!
Nu nog hopen dat ze de zwemles ook leuk vinden. Wie weet ga ik dan ook nog met plezier wekelijks naar het zwembad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten