Follow by Email

vrijdag 6 maart 2015

De kinderspecialist

Vandaag zijn we weer naar het ziekenhuis geweest met Lavinia. Onze kinder-mdl-specialist is terug van weggeweest en we hebben direct een afspraak geregeld. Lavinia begon te huilen toen ze de witte jassen zag en weigerde haar jas uit te doen. Zo sneu...

Ze is gewogen en gemeten: 10,3 kilo en 82,5 cm. Haar gewicht was omhoog, maar haar lengte-curve was gezakt van gemiddeld naar de -1 groeilijn.
De dokter wilde echt weten hoe het nu gaat. Tsja. Ze ontwikkelt goed, ze eet goed en ze komt aan. Maar ze heeft wel per dag 500 calorieën sondevoeding nodig bovenop haar gewone eten, om wat aan te komen. En ze heeft iedere avond verhoging, plus koorts als ze echt moe is. Ze is vaak moe en niet fit. Wij vinden dat dit niet klopt, niet past bij een gewoon gezond meisje.

De dokter was het met ons eens. Er moet uitgezocht worden wat Lavinia mankeert. De arts gaat via een scopie biopten nemen, tot in haar dunne darm. Als ze dan toch onder narcose gaat, kijkt ze gelijk naar neusamandel, keelamandelen en buisjes. Als hier niets uitkomt, zullen we doorverwezen worden naar het Sophia. Over twee weken moeten we voor een intake naar anesthesie, daarna volgt een oproep voor het onderzoek. En als ze koorts heeft, moeten we bloedprikken om te kijken of dat nieuwe info geeft.

Eigenlijk ben ik vooral opgelucht. Deze dokter neemt Lavinia en ons serieus. Er gaan dingen gebeuren om duidelijkheid te krijgen. Dan gaat het vast allemaal nog heel lang duren, maar we zetten weer stapjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten