Follow by Email

vrijdag 27 maart 2015

Piak is vijf!

Maandag is Piak vijf geworden. Hij was er al wéken over bezig. Eindelijk was hij degene die kadootjes kreeg, mocht trakteren en een feestje vierde. Het allerspannendste was z'n verlanglijstje: zou hij eindelijk een poesje krijgen en een prinsessenkasteel van my little pony?

Over de poes was ik direct heel duidelijk: nee. Ik heb een allergie en een ernstig tekort aan liefde voor huisdieren. Maar dat prinsessenkasteel, daar viel over te denken. Want eerlijk is eerlijk: Piak kan uren spelen met zijn 'linopolies' en die hobby duurt al jaren. Enige punt is dat zo'n kasteel belachelijk veel geld kost.

Gelukkig is daar markt.plaats. Een moeder deed de verzameling van haar dochter voor een spotprijsje de deur uit. Drie overvolle vuilniszakken, met de collectie van járen, werkelijk voor een habbekrats. Er was zelfs nog voldoende budget over voor een dino-schooltas en een pot strijkkralen.

Maandagmorgen straalde Piak! Zijn vurig verlangde kasteel, een massa pony's, allerlei accessoires, een schooltas en strijkkralen. Bovendien logeerde Flip de Beer bij ons. Piak mocht dus met Flip, tas en traktaties naar school. Zo fijn, om je kind zielsgelukkig te zien.

Het feestje voor de klasgenootjes was direct 's middags. Dan hadden we het maar gehad. Met cupcakes versieren, bellen blazen, stoepkrijten, frietjes eten en veel plezier.
De volgende dag was het juffenfeest: alle kleuterjuffen vieren tegelijk hun verjaardag. De dag daarna was het speelgoeddag en mocht het nieuwe kasteel mee naar school. Bovendien mocht zijn hartsvriendinnetje starten met zwemles, zodat ze in hetzelfde badje spartelden.

Vandaag was het op met de pret. Oorpijn sinds de zwemles, verschrikkelijk moe, slecht slapen van de pijn, Piak kon er zelfs niet meer van eten. Vanmiddag spuugde hij werkelijk de hele woonkamervloer onder. Nu ligt hij al vanaf 16.30 te slapen.

Vijf worden heeft een enorme impact...

1 opmerking:

  1. Aggos... Sneu altijd. Heel veel kinderen zijn ziek tijdens of na hun verjaardag.

    Gefeliciteerd nog met je kleine man!

    BeantwoordenVerwijderen