Follow by Email

zaterdag 21 maart 2015

Scopie en biopten

Gisteren zijn we een dagje met Lavinia in het ziekenhuis geweest. Om 12.00 moesten we ons melden bij 'dagbehandeling'. Daar moesten we lang wachten en  kreeg Lavinia een groenig operatiejasje. Om 13.00 was ze uiteindelijk aan de beurt voor de narcose. Ze heeft verschrikkelijk gehuild toen ik een blauw ok-pak aan moest. En ze huilde werkelijk hartverscheurend toen ze een infuus in haar handje kreeg. Gelukkig was ze rustig geworden toen ze echt onder narcose moest.

Het is zo naar, je kleine meisje helemaal slap en slaperig te zien worden. Het is nog zo'n klein kindje dat dan alleen op een grote operatietafel achter blijft. Brrrrr.
Daarna hebben we zeker drie kwartier samen gewacht, tot Lavinia op de uitslaapkamer was. We hadden eten bij ons, maar echt trek had ik niet. Er kwam een zuster koffie brengen. Het duurde voor mijn gevoel echt uren.

Op de uitslaapkamer lag Lavinia nog met een zuurstofmasker voor te slapen. Ze lag op haar zij, onder een dekentje, heeeeel ver weg. Zo lief, zo klein, zo kwetsbaar. Gelukkig werd ze na een poosje heel rustig wakker. Nog een beetje suf, tot we weer op de zaal waren en ze papa zag. Toen wou ze uit bed en naar huis!

We moesten nog twee hele lange uren wachten. Lavinia heeft twee ijsjes op, maar mocht verder nog niks eten. Slapen wilde ze niet. Af en toe begon ze over naar huis gaan, maar ze bleef redelijk gezellig. Toen we uiteindelijk om 17.15 thuis kwamen, danste ze letterlijk door de kamer. Ze zat overal aan, liep dronken van blijdschap en moeheid heen en weer, begroette dolblij haar broers, de oppas en haar speelgoed.

Die avond had ze koorts van de intensieve dag. Ze huilde 's avonds regelmatig even in haar slaap, waarschijnlijk om alles te verwerken. Vandaag is ze nog steeds een beetje van slag. Ze had voortdurend aandacht nodig en was te onrustig om te slapen.

De arts vertelde dat er geen bijzonderheden zijn gezien tijdens de scopie. De biopten worden op kweek gezet en dat duurt nou eenmaal een tijdje. Op 1 april hopen we meer te weten!

1 opmerking:

  1. Balen dat die ijsjes geen Magnums mochten zijn.. Had je meteen 600 kcal binnen gehad!
    We duimen, heeeel hard voor snelle en duidelijke uitslagen.

    BeantwoordenVerwijderen