Follow by Email

donderdag 2 april 2015

Blije berichten

De kinderarts belde dat de uitslagen binnen waren. En nee, er is niets gevonden. Gelukkig geen enge nare dingen dus. Maar helaas, ook geen duidelijkheid over waarom Lavinia slecht groeit. Dus gaan we door met de onderzoeksmolen. We zullen worden doorgestuurd naar het Sophia in Rotterdam. 

Lavinia heeft behoorlijk veel last van haar sonde. Haar wangetjes gaan stuk, ze zegt heel vaak per dag 'neus au', ze trekt hem vaak los, ze moet er voorzichtig mee zijn en ze ziet er ziek uit. We zoeken daarom hard naar andere oplossingen. Maar die zijn best ingrijpend.
We hebben daarom aan de kinderarts voorgesteld om een periode zonder sonde te proberen. Lavinia heeft qua gewicht voldoende marge om een beetje te kunnen afvallen zonder dat het gevaarlijk is. In deze proefperiode houden we goed bij wat ze eet en hoeveel ze weegt. Valt ze teveel af, dan moet de sonde er weer in. We hopen dat ze zonder sonde heel goed eet en zichzelf op gewicht kan houden. Kan ze echt niet zonder sonde, dan is dat ook een reden om voor andere oplossingen te gaan dan een neussonde.
Lavinia is ontzettend gelukkig dat de sonde eruit is! 

Sondevoeding geven kost veel tijd. Tiuri kost veel energie. Daarbij moeten we naar zwemles, schaakclub, opvoedpoli en andere dingen. Gelukkig was er gisteren een tante die mij zomaar kwam helpen met schoonmaken. Mijn huis ruikt naar voorjaarsschoonmaak en ik ben er zo blij mee!
Wat de kinderen het meest blij maakt, staat nu in de achtertuin: Vlekkie.
Piak kreeg een konijn voor zijn verjaardag, van zijn ooms en tantes.
Het kind is er zo gelukkig mee, dat ik al mijn principes overboord gooide.
Heus, we hebben een hoop over voor ons jongetje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten