Follow by Email

woensdag 20 mei 2015

Sophia

Vanmorgen gingen we voor het eerst met Lavinia naar het Sophia ziekenhuis.
We hebben een redelijk lang gesprek gevoerd met de arts. Lavinia zit nog steeds op hetzelfde gewicht als 1 maart. Omdat ze tussendoor ziek is geweest, vond de arts dat niet verontrustend. Verder loopt haar ontwikkeling redelijk op het gemiddelde, hoewel haar grove motoriek (lopen) langzamer gaat.
Dat ze koorts krijgt als ze moe is, kon de arts niet verklaren of ergens aan koppelen. Daar denkt ze dus nog even over na.
Dat Lavinia vaak moe is en vaak ziek is, kan komen omdat ze niet zoveel weegt. Bovendien zijn alle kleine kinderen vaak ziek. Gisteren bleek bijvoorbeeld dat ze nu weer oorontsteking heeft.

Hoofdboodschap was eigenlijk: blijkbaar heeft ze veel meer eten nodig dan gemiddeld, dus moet er meer eten in. Er is nu geen oorzaak aan te wijzen dat ze meer eten nodig heeft. En ze gaan daar ook niet naar op zoek, omdat daar nu geen concrete dringende aanwijzingen voor zijn.
Misschien helpt het als ze nog een keer goed gaan bekijken of ze wel evenwichtig eet en voldoende binnen krijgt van alle voedingsstoffen. Dat zou via een diëtist kunnen. Daar denkt de arts nog over na.

We weten niet zo goed meer wat we nu nog moeten denken.
Als Lavinia inderdaad verder gezond is, horen we dat heel graag en zijn we blij. Toch zitten we nog wel met vragen. Over haar vermoeidheid en koorts bijvoorbeeld. Bovendien, dan moet ze wel gaan aankomen.
Meer eten krijgen we er echt niet in. Ze eet ongeveer net zoveel als Piak van vijf. Dus met een diëtist zoeken naar het beste eetpatroon is prima.

Bij ons leidt dit wel tot zeer gemengde gevoelens. Stel dat ze niks heeft, waarvoor hebben we het afgelopen jaar dan al dit medische gedoe gehad? Stel dat ze wel iets heeft, hoe lang duurt het dan nog voordat we daar achter zijn? En meer eten erin krijgen, dat legt de bal weer helemaal bij ons, terwijl we al zoooo lang bezig zijn.

We gaan er nu maar vanuit dat dit een stapje in het lange proces is. Want óf ze gaat groeien van een uitgebalanceerd dieet, óf ze gaat niet groeien en dan gaan we vanzelf weer verder in de molen. Maar we zullen een lange adem nodig hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten