Follow by Email

maandag 4 mei 2015

Ziekenhuisopname nummer drie

Dinsdag had Lavinia al voor de zesde dag op rij koorts. Dat is teveel, dus besloot ik de huisarts eens te bellen. Die was op vakantie. De vervanger was snel klaar: u kunt beter naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis waar ze patiënt is. Dus moesten we naar Den Haag. De artsen vermoedden dat het een virus was, maar voor de zekerheid moest er een plasje via de vervangende huisarts getest worden. Dat leidde tot 'vermoeden van urineweginfectie' en dus antibiotica. We zijn er de hele dinsdag zoet mee geweest.

Woensdag was Lavinia gelukkig koortsvrij en fitter. Tot woensdagavond. Ze begon rond 19.15 te spugen. Ze heeft die nacht alles uit haar lijfje gewerkt wat erin zat. En donderdag spuugde ze ieder slokje ORS direct weer uit. Ze sliep, dronk wat, spuugde en sliep weer. Ik vertrouwde het totaal niet. Uiteindelijk zijn we 's avonds naar de HAP gegaan. Ze was niet uitgedroogd, maar moest wel de volgende dag naar de vervangende huisarts voor controle. En ze blééf spugen...

Vrijdagochtend meldde ik me dus met een heel ziek meisje bij de huisarts. Lavinia hing heel slap in mijn armen. Ze zakte iedere keer in slaap. Ze reageerde nauwelijks op de stethoscoop of andere testen. De huisarts was snel klaar: opname in het ziekenhuis en vocht toedienen.

In het ziekenhuis kreeg Lavinia toch weer een sonde, met ORS. Ze heeft gevochten en gehuild! Maar daarna viel ze direct weer in slaap. Ook in het ziekenhuis bleef ze nog spugen, tot vrijdagavond heel laat. Ze sliep alleen op schoot, was nauwelijks wakker en jammerde zachtjes.
Op zaterdagmorgen werd besloten dat ze het verder zelf moest doen qua eten en drinken. Helaas deed Lavinia dat niet: ze at een klein beetje en dronk bijna niks. Uiteindelijk hebben we haar zaterdagmiddag mee naar huis genomen. We vermoedden zelf dat ze het thuis beter zou gaan doen.

Nu eet en drinkt Lavinia inderdaad weer zelf. Ze heeft weer pretoogjes en een eigen mening. Maar ze is heel veel afgevallen en broodmager. We weten nog niet hoe we dat moeten gaan oplossen...

1 opmerking:

  1. Wat een zorgen! Hopen dat ze snel weer aansterkt. Dat kun je niet hebben, zoveel dagen spugen.

    BeantwoordenVerwijderen