Follow by Email

maandag 31 augustus 2015

Nieuwe start

Schoolweek 1 zit er al op. Het voelt alsof we weer snel het ritme oppakken. Met school, speelafspraakjes, zwemles en huiswerk. Plus een stroom afspraken voor mij.

Tiuri heeft een heuse huiswerkmap. Voortaan moet hij iedere avond na het eten huiswerk doen. Stelt niks voor, maar wel een goed idee om hem te laten wennen. Afgelopen week had hij alleen woordpakket, een soort dictee. Ik zag alvast tabbladen voor geschiedenis, topo en nog wat dingen. Tiuri hoopt dat hij nu écht wat gaat leren.
Vorige week had ik een evaluatie bij de Opvoedpoli. Tiuri doet het ontzettend goed. Wel adviseert de Opvoedpoli dat óf de school veel verandert, óf dat Tiuri naar een andere school gaat. Ze merkten dat het grootste deel van zijn frustraties komt door school. Hij verveelt zich de hele dag en moet nu echt uitdaging op zijn eigen niveau gaan krijgen. Gelukkig heb ik morgen een gesprek met de nieuwe juf en de nieuwe ib-er. Ik hoop dat die voor een andere aanpak kiezen.

Piak zag erg op tegen school. Zijn nieuwe juf zou extreem streng zijn. Gelukkig blijkt ze alleen streng tegen stoute kindjes en is Piak heel lief. Vrijdag werd hij pas echt blij over school. Ik werd gebeld dat Piak naar de kleuter plusklas mag. Dat zijn totaal 8 kindjes uit vier kleuterklassen, die met de leukste kleuterjuf aan projecten gaan werken. Piak snapt heel goed hoe bijzonder het is dat hij is uitgekozen. Hij ontdekte opeens dat juf hem dus net zo slim vindt als Tiuri. Daar groeide hij van! Nu hoopt hij erg op een leuk thema. IJstijden of planeten ofzo.

Lavinia heeft een nieuwe fase bereikt. Eerst was ze gewoon eigenwijs, nu is het de ergste peuterpuber van ons drietal. Helaas voor haar, we zijn niet heel erg onder de indruk. De jongens wel, vooral nu ze bijt als ze boos is... Vrijdag mag ze bij de kinderarts op controle. Eens kijken wat die vindt van ons schatje. Helaas belde vandaag de assistente dat het wegens omstandigheden een bel-afspraak wordt. Dus even afwachten wat dat oplevert.

Het is wel een heel andere start van het schooljaar dan vorig jaar. Toen begonnen we terwijl Lavinia in het ziekenhuis lag, met buisjes en sondevoeding. Toen was ma nog maar net overleden. Toen was Tiuri constant boos en Piak vaak verdrietig. Toen was ik zelf doodmoe en verdrietig. Toen hield ik mijn hart vast voor wat er allemaal over ons heen ging komen.
Nu hoop ik dat we de narigheid achter ons kunnen laten. Ik wil blijven hardlopen met Tiuri, dwarsfluit leren spelen, het huis verder verven. Ik wil lekker veel boeken lezen en gaan nadenken over de toekomst. Bij de dag leven is prima, maar durven dromen over morgen is nog fijner!

1 opmerking:

  1. Oh, wat heerlijk dat het zo goed gaat. Wat een prachtige zin ook: alleen streng voor stoute kindjes :-)
    Geniet ervan na alle eerdere zorgen!

    BeantwoordenVerwijderen