Follow by Email

zondag 9 augustus 2015

Recept voor luie mama's

Deze vakantie zijn we regelmatig pas rond etenstijd thuis. Dan is iedereen moe en hangerig en hongerig. Het eten moet heel snel klaar zijn en nog lekker ook, want anders is het beslist gedoe. De airfryer duurt dan te lang en is ongezond. Pasta met saus gaat er niet in en rijst met iets al helemaal niet. Gebakken aardappeltjes, vlees en potgroente/komkommer is een optie, maar ongestoord een kwartiertje in pannen roeren is er hier meestal niet bij.

Gelukkig heb ik een recept ontdekt wat iedereen hier lust, wat niet kan mislukken en gegarandeerd snel klaar is. Bovendien kun je de ingrediënten een tijdje bewaren. Kwestie van voorraadbeheer en je kunt toch razendsnel iets op tafel zetten.

Basisingrediënten:
Couscous
Blokje bouillon
Pot rode bietjes met ui
Witte kaas/feta

Couscous klaarmaken met bouillon
Bietjes opwarmen
Feta in kleine blokjes snijden
Alles door elkaar roeren en opeten

Uiteraard kun je hier van alles aan toevoegen. Kruiden zoals peterselie of munt. Spekblokjes in plaats van feta. Bladspinazie voor extra groente en kleur. Of je maakt het met verse bietjes. Voor een vegan-versie kun je noten toevoegen in plaats van kaas. Gewoon experimenteren met wat er in huis is.
Collage-koken, noemde een vriendin het ooit.

Oké, ik geef toe dat je misschien even moet stofzuigen na afloop. Rode couscous vlekt inderdaad behoorlijk op witte jurkjes. En peuterhandjes moet je even poetsen vóór ze aan de muur of trap zitten. Maar drie kinderen die zonder mopperen zelfstandig hun bord leeg eten, dat is de moeite waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten